Digibar Schagen

Je tablet resetten

Wat moet je doen als je smartphone of tablet vastloopt of blijft hangen?
Als je smartphone bevriest of vastloopt, kan het nodig zijn om alle apps te sluiten en het toestel opnieuw te starten.
Probeer altijd eerst de aan/uit knop tien seconde ingedrukt te houden. Het toestel zal dan opnieuw opstarten. Werkt dit niet? Volg dan de onderstaande instructies.
Er zijn veel merken en soorten Android smartphones en tablets in omloop en ieder merk en model heeft zijn eigen manier van bedienen en dus ook resetten.

Hieronder geef ik de meest gebruikelijke manieren aan. Het kan zijn dat je voor jouw apparaat een beetje moet experimenteren met de aangegeven oplossingen.

Zachte reset

Bij oude toestellen moet je de accu verwijderen en na enkele seconden terugplaatsen om het toestel te resetten. Als de accu weer teruggeplaatst is kan je het toestel weer gewoon aan zetten door enkele seconden op de aan/uit knop te drukken.

Bij nieuwe toestellen is het niet meer mogelijk om de accu te verwijderen. Om de telefoon of tablet opnieuw op te starten bestaat er een knoppen combinatie die je kunt indrukken. Deze voer je uit door twee knoppen tegelijkertijd ingedrukt te houden tot je toestel opnieuw opstart.
Dit zijn: de aan/uit knop en volume omlaag(-) knop of in sommige gevallen de volume omhoog(+) knop.

Harde reset

Bovenstaande oplossingen leveren geen gevaar op voor je data en instellingen.
Om verschillende redenen ben je soms genoodzaakt een harde reset uit te voeren waardoor je het apparaat helemaal terugzet naar de fabrieksinstellingen. Dat doe je bijvoorbeeld als je smartphone niet meer normaal opstart. Het is dan niet meer mogelijk om een back-up te maken van de gegevens op je toestel, dus zorg ervoor dat je dat wel ingesteld hebt!

Een harde reset is voor elk apparaat verschillend. Kijk hiervoor in het instructieboekje van je apparaat, ga naar de website van de fabrikant, of ga naar de leverancier waarbij je hem hebt gekocht.
Nog een mogelijkheid is te zoeken in Google naar: harde reset in combinatie met het type van je apparaat.

Bij een harde reset wordt de tablet of smartphone teruggezet naar de fabrieksinstellingen en moet je hem met de hopelijk gemaakte back-up opnieuw installeren.
Naar begin pagina