Digibar Schagen

Mijn fotostream en iCloud-foto's

Met Mijn fotostream hebt je toegang tot recente foto's die je hebt gemaakt met de iPhone, iPad of iPod touch, of die je hebt geüpload naar iCloud vanaf je Mac of pc.

Met iCloud-foto's kan je jouw hele fotobibliotheek in iCloud zetten, zodat je er vanaf ieder apparaat via internet bij kan.

Hoe werkt Mijn fotostream nu samen met iCloud-foto's?

Als je alleen Mijn fotostream ingeschakeld, worden jouw meest recente foto's (geen Live Photos en video's!) die je met dat apparaat maakt, geüpload naar Mijn fotostream in iCloud en doorgestuurd naar andere apparaten waar Mijn fotostream is geactiveerd. Ze worden niet weergegeven op apparaten waarop alleen iCloud-foto's is ingeschakeld. Elke foto wordt niet meer dan 30 dagen in Mijn fotostream in de iCloud bewaard, met een maximum van 1000 foto's. Deze nemen echter geen ruimte van je iCloud-opslag in beslag.

Als je op een iPhone, iPad of iPod touch zowel Mijn fotostream als iCloud-foto's inschakelt, worden foto's en video's die je met dat apparaat maakt, via Mijn fotostream geüpload naar iCloud-foto's, daar bewaard en up-to-date gehouden op al jouw apparaten. Je hele fotobibliotheek blijft dus in iCloud staan en wijzigingen worden automatisch bijgewerkt.

Hou er wel rekening mee dat de gratis hoeveelhied ruimte in iCloud van 5 GB waarschijnlijk niet genoeg is om je hele fotobibliotheek in te zetten. Je zal dus waarschijnlijk ruimt moeten bijkopen.
50 GB kost € 0,99 per maand.

iCloud-foto's is dus een bewaarplaats op iCloud en Mijn fotostream is dus het transportmiddel naar en van iCloud.

Maak een reservekopie van je foto's en video's

Wanneer je iCloud-foto's inschakelt, worden jouw foto's en video's automatisch geüpload naar iCloud. Ze worden niet ook nog eens opgenomen in de iCloud-reservekopie, dus je doet er goed aan reservekopieën van je bibliotheek te bewaren. Je kunt de foto's en video's vanaf iCloud.com downloaden naar de computer en ze als een afzonderlijke bibliotheek bewaren, ze overzetten naar een computer via Fotolader of Foto's of ze op een afzonderlijke schijf bewaren.

Als u een apparaat met iOS 11 of hoger of macOS High Sierra of hoger gebruikt, hebben de foto's en video's die je maakt, de structuren HEIF en HEVC. In deze structuren neemt het materiaal minder ruimte in, terwijl de kwaliteit gelijk blijft.

Voordat je begint...

  1. Zorg dat op alle apparaten de nieuwste versie van het besturingssysteem staat.
  2. Configureer iCloud op alle apparaten.
  3. Zorg er voor dat alle apparaten bij iCloud inloggen met dezelfde Apple ID.
  4. Als je met een Windows-pc werkt, download en installeer iCloud voor Windows.

Zo stel je Mijn fotostream en iCloud-foto's in op een iPad of iPhone.

  • Tik op Instellingen
  • Tik bovenaan op Apple ID >

  • Tik nu op iCloud >

  • Tik nu op Foto's>

  • Op het volgende scherm kan je Mijn fotostream en iCloud-foto's in- of uitschakelen.

Naar begin pagina