Digibar Schagen

Wat is DRM

Alle e-books die je bij de bibliotheek leent en ook de meeste boeken die je bij Kobo koopt zijn beveiligd tegen kopiëren met Adobe DRM.
DRM staat voor Digital Rights Management, oftewel beheer van digitale leesrechten.
Gelukkig hebben de meeste boeken tegenwoordig een watermerk in plaats van de gebruiksonvriendelijke kopieerbeveiliging van Adobe.

Watermerk

E-books van het epub-formaat die je koopt bij de online-boekhandel hebben meestal een watermerk. Daardoor is de herkomst van een bestand door de uitgever te herleiden naar de koper van het boek. Het idee is dat dit het onaantrekkelijk maakt de boeken illegaal te delen.
De e-books met een watermerk hebben geen DRM en zijn te openen zonder speciale software.

Adobe DRM

Adobe DRM is een gebruikersonvriendelijke kopieerbeveiliging die het lastig maakt boeken op verschillende apparaten te lezen. Adobe DRM kan worden toegepast op epub-boeken en pdf's.
De beveiligde boeken zijn gekoppeld aan een gebruikersnaam. Je hebt een speciaal programma nodig hebt om boeken op je e-reader te krijgen. Uitlenen van beveiligde boeken is dan niet mogelijk.
Helaas zijn er nog steeds boekwinkels die krampachtig aan deze gebruikersonvriendelijke beveiliging vasthouden, zoals Kobo.

Alle boeken van De Bibliotheek zijn ook met Adobe DRM beveiligd tegen kopiëren.

Adobe Digital Editions

Dit is het programma wat je nodig hebt om boeken met DRM op je e-reader te zetten.
Voor de uitleg hoe dat in zijn werk gaat klik of tik je op Boeken lezen op een e-reader
Naar begin pagina...