Digibar Schagen

Social-media

Bij artikelen op internet vind je vaak dit soort knoppen.
Wat betekenen ze en wat kan je er mee doen? Hier volgt de uitleg.
Ja kan met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?

Klik op de knop van jouw keuze om het item door te sturen of te delen:
  • Kies je voor E-mail, dan opent jouw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klik je op Facebook of Twitter en bent je ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op jouw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kan je een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klik je op Facebook of Twitter en hebt je géén account of ben je niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kan je inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die je wilde delen zichtbaar op jouw account.
  • Klik je op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat je kan gaan delen. Met de knop verzenden kan je het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit jouw contacten.

De koppeling verbreken.

Je kan de koppeling ook weer makkelijk verbreken:
  • Facebook: Als je op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en zie je in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die je geplaatst hebt, kan je uit jouw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als jouw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.