Digibar Schagen

Liever een refurbished smartphone of toch een nieuwe?

Vroeger kende men refurbished veelal van een Macbook of een iPhone, maar bij Android toestellen kom je ze ook tegen. Ze zijn in de loop der tijd steeds populairder geworden, maar veel consumenten kopen toch liever een nieuw toestel.
Meer dan de helft (58 procent) van de consumenten die ooit een refurbished toestel kocht, gebruikt nu een nieuwe smartphone.
Dat blijkt uit een onderzoek van iPhoned.
Een refurbished smartphone is een gebruikt 2e handstoestel die is opgeknapt en waar de aan slijtage onderhevige onderdelen, zoals de accu, vervangen zijn door nieuwe originele onderdelen.
De toestellen worden onderscheiden in 3 condities:
  • zichtbaar gebruikt
  • licht beschadigd
  • zo goed als nieuw
Van deze drie condities is de zo goed als nieuw variant de meest gevraagde.

Bijna de helft van de consumenten, 46 procent, zegt een refurbished toestel te overwegen bij de aankoop van de volgende smartphone. Ruim een derde, 38 procent, wil geen refurbished omdat men geen vertrouwen in de kwaliteit heeft en het prijsverschil met een nieuw toestel te laag is. Consumenten willen gemiddeld minimaal honderd euro besparen door te kiezen voor een opgelapt toestel.

Van de ondervraagden in het onderzoek heeft 14 procent vanwege een slechte ervaring niet opnieuw voor een refurbished toestel gekozen. Vooral Android-gebruikers gaan weer terug naar nieuw. Slechts zes procent heeft nu een refurbished toestel.

Bron: Emerce