Digibar Schagen

Microsoft OneDrive

OneDrive is de online opslagdienst van Microsoft. Deze dienst staat standaard op een computer met Windows 10, maar kan ook op andere computers worden gezet. Gebruikers kunnen OneDrive ook via de website van de dienst gebruiken of via de app voor de tablet en smartphone. Via deze opslagdienst kunnen mensen bestanden uploaden, bekijken, downloaden en delen.
De website van OneDrive geeft ook toegang tot een gratis versie van de programmas Word, Excel en PowerPoint. Dit zijn uitgeklede versies van de betaalde pakketten, maar de doorsnee gebruiker kan prima uit de voeten met de online mogelijkheden. Wie OneDrive wil gebruiken, heeft een gratis Microsoft-account nodig. Hiermee krijgt de gebruiker 5 GB gratis opslagruimte. Deze opslagruimte is voor € 2,- per maand uit te breiden naar 100 GB.

Het is ook mogelijk om een Microsoft 365-abonnement te nemen (dit pakket heette eerder Office 365). Dan krijgt de gebruiker naast 1000 GB opslagruimte ook de Office-apps voor de computer.

Wat je kunt doen met OneDrive

  • OneDrive werkt op alle apparaten met een internetverbinding en een internetbrowser. Via de website onedrive.com kan je altijd bij jouw bestanden. OneDrive staat verder standaard op Windows 10-computers. Maar er is ook een programma voor Mac-computers, de iPhone, iPad en voor Android-toestellen. Je kan jouw bestanden dus ook eenvoudig uitwisselen tussen de verschillende apparaten. Als een document bijvoorbeeld in OneDrive op de Windows 10-pc wordt gezet, kan de gebruiker het vervolgens ook via andere gekoppelde apparaten, zoals de smartphone, bekijken en bewerken.
  • Maak jouw documenten beschikbaar op elk apparaat dat je gebruikt met OneDrive. Sleep gewoon de documenten naar de map OneDrive op de pc en je kunt ze altijd en op alle apparaten openen.
Naar begin pagina...