Digibar Schagen

Ondersteuning voor Windows 8.1 is gestopt

De exacte datum voor het einde van de ondersteuning voor Windows 8.1 is 10 januari 2023.
Hierna wordt geen technische ondersteuning meer geleverd en beveiligingssoftware-updates voor Windows 8.1 worden niet meer geleverd vanuit Windows Update.
Microsoft raadt je ten zeerste aan om vóór januari 2023 over te stappen naar Windows 11, om te voorkomen dat je in een situatie komt waarin je service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is.

Wat kan je doen?

De gebruikers van Windows 8.1 worden aangeraden om over te stappen naar een nieuw apparaat met Windows 11. De huidige pc's zijn niet alleen sneller en lichter maar ook krachtiger en veiliger, met een gemiddelde prijs die aanzienlijk lager is dan die van de gemiddelde pc acht jaar geleden.

Is je apparaat nog redelijk nieuw dan kan je overwegen om er Windos 11 op te zetten.

Op de website van Microsoft staat een heel verhaal over deze mogelijkheden.

Ga op de website van Windows naar de pagina over stoppen ondersteuning Windows 8.1

Als je de pc alleen gebruikt voor e-mail of om iets op te zoeken op het internet zou je kunnen overwegen om over te stappen op een iPad of Android tablet. Een tablet heeft bovendien nog veel meer mogelijkheden.

Ga naar keuzepagina computer

Ga naar keuzepagina tablets

Weet je niet zeker of jouw pc geschikt is voor Windows 11 of wil je advies, dan kan je altijd iedere dinsdag langs komen en gaan we samen bekijken wat de beste oplossing is.

Naar begin pagina