Digibar Schagen

Een backup maken in Windows 10

Windows 10 kan volledig automatisch je belangrijke bestanden beschermen in een reservekopie.
Uit ervaring weten de meeste mensen wel dat het altijd belangrijk is om een back-up te maken. We nemen echter pas maatregelen als het weer een keer is mis gegaan.

Vanaf nu willen we geen belangrijke bestanden meer kwijt raken!
Dus hoe zorgen we er voor dat dat ook niet meer gebeurt?
Door het Windows automatisch te laten doen!

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: waarvan wil ik een back-up? Van alleen belangrijke bestanden, alle bestanden of van het hele Windows-systeem?
Al deze opties worden hieronder beschreven.

Backup maken van bestanden

Een backup maken van bestanden is voor Windows geen probleem. Je stelt het eenmalig in en voortaan worden jouw bestanden automatisch bewaard.
Je hebt daarvoor wel een externe harde schijf nodig die het liefst altijd met de pc is verbonden, in ieder geval als de computer aan staat.
Ga als volgt te werk om de backup in te stellen:

Een backup terugzetten

Als je een bestand per ongeluk hebt gewist of je wil een oudere versie terug halen ga je als volgt te werk:

Een backup in de cloud

Het is ook mogelijk om bestanden in de cloud op te slaan. Dit is eigenlijk geen backup, maar je maakt dan één enkele reservekopie terwijl je met het bovengenoemde systeem een hele geschiedenis van kopieën maakt. De bestanden zijn, als je een internetverbinding hebt, wel overal toegankelijk en te bewerken.

Dropbox, Google Drive, Apple iCloud en Windows OneDrive bieden deze mogelijkheden.
De hoeveelheid aangeboden gratis schijfruimte verschilt per dienst.

Voor een overzicht klik je op de knop...

Alle clouddiensten bekeken

De standaardruimte is over het algemeen niet voldoende voor het maken van een volledige backup, maar je kan er wel voor kiezen om hier jouw belangrijkste bestanden in op te slaan.

Na installatie heb je makkelijk toegang via de verkenner naar een speciaal gecreëerde map. Bestanden die je kopieert of wijzigt in deze map worden direct gesynchroniseerd met de cloud.

Naar begin pagina...